GladJazz Helsingborg logotyp

Spelningar

Varsågod, vi är stolta att kunna presentera 2019 års program av spelningar. Programmet så här långt innehåller en hög musikalisk kvalitet och bredd som vi tror kommer att tillfredsställa de mest kräsna medlemmarna och övriga gäster. Vi har ansträngt oss att få en repertoar med band som inte så ofta hörs i Helsingborg. Det är både nytt och spännande och innebär nya tolkningar av den klassiska jazzen. Det ser vi fram emot!

Medlemskap för 2020!

Nu är det tid att förnya medlemskapet i GladJazz Helsingborg. Som medlem får du 50:- rabatt på entrén, samtidigt som du stödjer och är en del av jazzkulturen i Helsingborg.

Avgiften för 2020 är oförändrat 250:- per medlem. Enklast betalar du in avgiften på bankgiro 632-3190.

Papa Piders Jazzband

29 mars 2020

Ett favoritband från Göteborg, som är mycket omtyckt, både i Sverige, Danmark och England. Dom representerar den populära New Orleans Revival-stilen, som dom håller aktuell med omväxlande melodival, svängigt spel och en varm spelglädje. Bandets legendariske trombonist Pider Åvall rör sig ständigt och energiskt när han spelar och sjunger med Klas Nilsson, trumpet, Sverker Nyström, klarinett, Anders Hultman, banjo, Clas Nordborg, bas, och Bo Lindgren, trummor.

Jesses New Orleans Band

19 april 2020

Välkommet återbesök med klassisk jazz i Bunk Johnsons och George Lewis’ anda. Trombonisten Jens ”Jesse” Lindgren har i sitt band samlat de främsta i den stilen i Stockholm med omnejd. Och så reser han själv flera gånger om året till sitt andra hem, New Orleans, och fyller på inspirationen. Förutom Jesse består bandet av Ragnar Tretow, trumpet, Tord Larsson, klarinett och saxar, Lars Tidholm, piano, Göran Stachewsky, banjo och gitarr, Tomas Ekström, bas, och Sven Ståhlberg, trummor.

Peoria Jazzband

31 maj 2020

Peoria Jazzband är ett av Sveriges äldsta band med grundaren och kapellmästaren Sture Svarén ”still going strong” med sin banjo och tenorgitarr. Bandet har en mycket omväxlande repertoar i den traditionella stilen med många fina inslag från ”The American Songbook”. Sångerskan Rosemarie Simonsen sätter sin prägel på en del av repertoaren och det gör även den välspelande blåsartrion med nytillskottet Samuel Olsson på trumpet samt veteranerna Johan Johansson, klarinett och sax, och Magnus Bylund, trombon. I kompet har Sture Svarén stöd av Sven Flod, bas och Gunnar Dalblad, trummor.