GladJazz Helsingborg logotyp

Spelningar

Varsågod, vi är stolta att kunna presentera 2020 års program av spelningar. Programmet så här långt innehåller en hög musikalisk kvalitet och bredd som vi tror kommer att tillfredsställa de mest kräsna medlemmarna och övriga gäster. Vi har ansträngt oss att få en repertoar med band som inte så ofta hörs i Helsingborg. Det är både nytt och spännande och innebär nya tolkningar av den klassiska jazzen. Det ser vi fram emot!

Classic Jazzin’ Jacks

11 oktober 2020

Legendariska ”hemmabandet” Jazzin Jacks, på god väg mot nästa års 40-årsjubileum, inleder höstens säsong efter det långa pandemi-uppehållet. Med bandets grundare Jack Andersson, trumpet, och Lasse Karlsson, klarinett, i spetsen. På trombon Hans Ingelstam, som varit med nästan lika länge. Här med den klassiska sättningen med banjo, spelad av skönsjungande Claes Rydbeck, uppbackad av klassiskt skolade symfonimusikern Anders Rudnert på bas och likaså klassiskt skolade musikpedagogen Per Knutsson på trummor.
Tid:
15.00 Entré och Baren öppnar
16.00 – 19.00 Konsert
Entrépris: 
200:- medlemmar
250:- ej medlemmar
OBS! Vi tar inte kort, endast kontanter och swish (gäller entréavgift).

Norbert Susemihl Gumbo

29 november 2020

Ett internationellt band, som gästas oss tidigare, bjuder på en hisnande tidsresa med musik förknippad med New Orleans från tidigt 1900-tal till idag. Norbert Susemihl, trumpet, kommer från Hamburg, har bott många år i New Orleans, som han regelbundet besöker, och lever numera i Danmark. Chris Tanner, klarinett, kommer från Australien och bor sedan 10 år tillbaka i Köpenhamn. Trombonisten Hans Ingelstam är Sveriges bidrag i ”the Gumbo”. Jens Kristian Andersen är äkta dansk och spelar bas. Från Oslo kommer pianisten Morten Gunnar Larsen, en av världens främsta ragtime-tolkare, och fantastiske trumslagaren Torstein Ellingsen.

Tid: info kommer snart
Entrépris: info kommer snart
OBS! Vi tar inte kort, endast kontanter och swish (gäller entréavgift).

JuleJazz – Hans Knudsen Jump Band

13 december 2020

Inget band passar bättre att avsluta hösten och ”spela in” Julen än Hans Knudsens Jump Band. Publikfavoriter i såväl Helsingborg som i hela Danmark, där de är omåttligt populära. Pianisten och sångaren Hans Knudsen blev härom året korad till Danmarks främste blues-artist. Swing, jazz, jump, funk, blues, boggie-woggie… allt levereras med härlig glöd och med stor kärlek till inspirationen från New Orleans. Legendariske Hans Leonardo Pedersen på sax, Jens Sølund på bas (be honom berätta om åren med Papa Bue och han slutar aldrig…) samt Henrik Simonsen på trummor.
Tid: Mer info kommer snart
Entrépris: Mer info kommer snart
OBS! Vi tar inte kort, endast kontanter och swish (gäller entréavgift).